• Duyurular
Slide Slide7 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:53
Slide Slide6 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:52
Slide Slide5 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:51
Slide Slide4 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:50
Slide Slide3 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:49
Slide Slide2 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:49
Slide Slide1 - Salı, 28 Ağustos 2012 13:38
Karo Karo Çini 4 - Cuma, 13 Temmuz 2012 16:12
Karo Karo Çini 3 - Cuma, 13 Temmuz 2012 16:11
Karo Karo Çini 2 - Cuma, 13 Temmuz 2012 16:09

Duvar Kağıdı Seçiminde Püf Noktalar

Duvar kağıdı seçimi neden önemlidir ? veya doğru duvar kağıdı seçimi nasıl olmalıdır? Duvarlarımızı Deco&Decor duvar kağıdı ile kaplamaya karar verdiğimizde, hepimizin olduğu gibi genelde kendimize soracağımız ilk soru nasıl bir duvar kağıdı seçimi yapmayalım ki sonuç mümkün olan en tatminkar sonuç olsun yapılan çabalar amacına ulaşsın.

Hiç birimiz istemeyiz ki uğraşlarımız ve ödediğimiz maliyetler boşa gitsin birazda bunun içindir ki duvar kağıdı seçimi biraz hassas ve titiz bir konu haline gelir. Ama biz yola çıkarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyorsak veya bu konuda yaşadığımız deneyimler varsa bu aşamayı rahatlıkla yönetebiliriz. Yola nasıl çıkmamız gerek, başlangıç ve ilk aşama ne olmalıdır? İsterseniz bunu hep beraber görelim.

Evimizi, işyerimizi tadilat yapmaya, dekore etmeye karar verdiğimizde Deco&Decor duvar kağıdı seçimi için yola çıkmadan önce, nasıl bir ortam, nasıl bir atmosfer yaratmayı düşünüyoruz, öncelikle bunun kararının sizin tarafınızdan verilmiş olması gereklidir. Evinizde veya işyerinizde rahat sade bir atmosfer mi düşünüyorsunuz, yoksa canlı hareketli sıcak bir ortam mı hayal ediyorsunuz. Bunun gibi yapacağınız dekorasyonun ana özelliklerini yansıtacak kararların en başta verilmesi gerekir. Bu aşama karar sürecinizi oldukça etkileyecektir.

Moda yada trend her zaman herkesin rağbet ettiği talep edilen olmayabilir, herkesin ilgilendiği satın aldığı çokça satılan bir duvar kağıdı modeli yada rengi sizin eviniz duvarlarınız mobilyalarınız ile hiç de uyuşmayabilir. Bu konuda kendi isteklerinizi de ön planda tutmanızda fayda var.

Diğer dikkat edilmesi gerekenler arasında çok parlak ve kuvvetli renk kağıtlar sarı , fıstık yeşili vs. özel bir amaç için kullanılmıyorlarsa vitrin, kolon gibi renk katma amaçlı, genç odası tek duvar gibi alanlar hariç başlangıç ta çok hoş olsa da çok uyarıcı tonda kağıtlar bir süre sonra sizi sıkabilir. Bir diğer nokta kağıdı nerede nasıl kullanacağımızdır. Örnek vermek gerekirse tv. ünitesi arkasında veya dar mekanlarda antre gibi çokça kapı kesitlerinin olduğu mekanlarda ,yine yan yana pencere kesitlerinin olduğu duvarlarda ,karışık ve büyük desenli kağıtlar kullanmamamız gerekir. Desenler sıkı sık kesilip yarım desen çıkan görüntüler tam tersi sonuç verebilir. Bu tip duvar kağıtlarının tv arkasında kullanılması göz yorulması gibi istenmeyen sonuçlarada sebep olabilir. Bu alanlarda belli belirsiz kendinden desenli duvar kağıtları veya kendi içerisinde ufak tekrarları olan simetrik ufak desenler kullanabiliriz

Renk ve desenlerin yanı sıra alacağımız duvar kağıdının kalite ve kullanım özelliklerine de dikkat etmemiz gerekir. Kağıt sektöründe de duvar kağıtlarının kalite ve kullanım özelliklerini belirten bazı semboller uluslar arası piyasada kabul görmüş ve onlarca yıldır kullana gelmektedir. Kağıdın cinsi kalitesi sağlıklı meteryallerden üretilip üretilmediği silinme ,ıslanma özellikleri, kağıdın ömrü, kolay sökülebilme gibi özellikler bilinmelidir.